Wednesday, June 29, 2011

In Brugge

Pošto u nedelju putujem za Briž, istražujem o ovom gradu malo na netu. Pronašla sam jednu vrlo interesantnu i vrlo korisnu stranicu, koju su napravili lokalci za posetioce svog grada, koji žele da upoznaju Briž malo bolje, da ga shvate i vide kao što ga vide sami građani, stanovnici ovog grada.
Link
Uz tekstove gde se daju saveti šta, gde obići, posetiti, pojesti, popiti, kupiti, videti, obratiti pažnju... može se skinuti i mapa grada sa svim tim ucrtanim tačkama i to po danu i po noći :D
Jedva čekam da odem. Znam da će biti naporno, jer sam već dobila program rada - isplaniran je svaki radni dan od 9 ujturo do 7 uveče, ali se nadam da ću uveče ili preko vikenda imati šanse (i iskoristiti te šanse) da obiđem ovaj grad i okolinu, bližu ili dalju, videćemo. Za te namene planiram da kontaktiram nekog sa couchsurfing-a, zajednice ''surfera po kaučevima'', mladih (i malo starijih) ljudi, otvorenih za upoznavanje i deljenje svog grada sa turistima, posetiocima. Nadam se da ću upoznati dobre ljude i da će mi boravak u Brižu proći kako treba, i profesionalno i lično. ;)

Inače u Briž putujem na usavršavanje u oblasti Socijalne politike, u organizaciji Kancelarije za evropske integracije i EU institucija, a u okviru programa Speak European.

No comments: